Инвестиционен посредник в България с най-висок рейтинг за 2017 г.
Инвестиционен посредник в България с най-висок рейтинг за 2017 г.

Bitcoin & Ether

Бъдещето на парите или следващата технологична революция? Както и да възприемате криптовалутите, вече можете да заемете своята позиция в платформата на DeltaStock.

Bitcoin USD

- Първата криптовалута, създадена през 2009 г.

- Използва се предимно като валута

- Има 16,5 млн. биткойна в обращение*

- Обща капитализация около $130 млрд*

- Ограничено предлагане на 21 млн.

*ноември 2017 г.

Ether USD

- Създадена през 2015 г.

- Много приложения на базовата платформа

- Има 95 млн. етера в обращение*

- Обща капитализация $32 млрд.*

- Неограничено предлагане

*ноември 2017 г.

Bitcoin USD
Ether USD

Текуща цена "купува": 5528.59 -0.9% 297.58 -1.77%

Кликнете тук , за да се запознаете с нашите условия за търговия.

Защо DeltaStock?

Лесна и удобна търговия с двете най-разпространени криптовалути, без да се нуждаете от криптопортфейл


Възможност за резултат и от двете посоки на пазара – отворете дълга позиция, ако смятате, че цената на съответната криптовалута ще се увеличи, или къса, ако смятате, че ще падне.


Марджин от 20% - възможност за петорно (5х) увеличение на резултата. Уверете се, че разбирате рисковете.


DeltaStock e компания с близо 20-годишен опит на финансовите пазари, лицензирана от КФН в България и регулирана в ЕС по MiFID.


Активите ви са защитени от Фонда за компенсиране на инвеститорите.


Възможност за търговия 24/5

Bitcoin USD
Ether USD

Често задавани въпроси

 • 1. Какво е криптовалута?

  Можете да попаднете на хиляди определения, но най-общо казано криптовалутите са децентрализиран начин за извършване на плащания. Децентрализиран, защото криптовалутите не се емитират и управляват от една държава или институция, а вместо това се поддържат от хиляди сървъри “миньори” по света. Работата на тези сървъри е да изграждат инфраструктурата на криптовалутите, като обработват записите за протичащите трансакции.

  Стойността на криптовалутите постоянно се увеличава и намалява - и тяхната волатилност ги прави привлекателни инструменти за търговия.

 • 2. Трябва ли ми wallet (криптопортфейл), за да търгувам криптовалути?

  Не, с DeltaStock търгувате Договори за разлика (CFD) върху криптовалутите, така че резултатът се формира от промените в цената. Не притежавате реални единици криптовалута.

 • 3. Каква е разликата между биткойн и етер?

  Биткойн е първата криптовалута, като нейното начало е поставено през 2009 г. Използва се ексклузивно като валута, като в момента има 16,5 млн. биткойна в обращение, с обща капитализация близо $95 млрд.* Структурата й дефинира възможност за “копаене“ на не повече от 21 млн. биткойна, което прави тази криптовалута имунизирана от инфлация.

  Етер се появява през 2015 г. като криптовалута на платформата за децентрализирани приложения Етериум. За разлика от биткойн, етерът няма ограничение в броя “изкопани” eдиници - т.е. стойността му подлежи на инфлация. Към момента има 93 млн. единици в обращение, с капитализация от близо $28 млрд.*

  *стойностите са към октомври 2017 г.

 • 4. Защо точно биткойн и етер?

  Към момента това са двете най-популярни криптовалути в света. Биткойн постави началото, а мрежата Етериум и нейната криптовалута етер привличат интереса с разнообразните си приложения. Макар вече да съществуват стотици криптовалути, към които продължават да се присъединяват нови проекти, биткойн и етер представляват повече от 2/3 от общия обем криптовалути.

 • 5. Мога ли да "шортвам" криптовалути?

  Да, с DeltaStock можете да шортвате криптовалути (да заемате къси позиции) и по този начин да се възползвате от спад в цените им.

 • 6. Мога ли да използвам стопове и лимити?

  Да, стоп и лимит поръчките могат да ви помогнат да управлявате по-добре риска си и да автоматизирате частично сделките си, без да се налага да сте на линия 24/7. Също така платформата на DeltaStock предлага и други видове поръчки, които ще бъдат оценени от по-напредналите трейдъри.

 • 7. Какви са условията за търговия с криптовалути?

  Можете да търгувате Bitcoin USD (BTC/USD) и Ether USD (ETH/USD) като CFD, при марджин 20%. Максималната позиция е 5 бр. за Bitcoin USD и 60 бр. за Ether USD, а целевите спредове са съответно $20 за биткойн и $3 за етер. Пълните условия прочете тук.

 • 8. Пример за CFD търговия с криптовалути

  Вие смятате, че цената на Ether USD ще се увеличи и искате да спечелите от нейното движение, като купите 10 броя Ether USD. В момента цената e $300 за 1 CFD.

  Марджинът за Bitcoin USD и Ether USD е 20% - което означава, че трябва да платите 20% от цената на сделката: $3000 (10 x $300), т.е. само $600.

  Да речем, че се окажете прави и цената на Ether USD наистина се увеличи с $10 до $310. В такъв случай, затваряйки позицията си, реализирате печалба от $100 (10 х $10).

  Ако вместо това цената на Ether USD се понижи с $10, ще претърпите загуба от $100 (10 x $10).

  Забележка: Котировките на финансови инструменти в примера са само ориентировъчни и може да не отразяват текущото състояние на пазара.