Intermediere de investiții în Bulgaria cu cel mai mare rating pentru anul 2017
Intermediere de investiții în Bulgaria cu cel mai mare rating pentru anul 2017

Schimbul automat de informatii financiare in domeniul taxarii: FATCA, CRS, DAC 2.

Pe 4 Decembrie 2015, a fost pubblicat in Monitorul Oficial al Bulgariei cu numarul 94 un amendament la Codul de Procedura Fiscala si Asigurari Sociale(TSSPC). Acest amendament la legislatia bulgara a introdus reglementari cu privire la schimbul automat de informatii in domeniul taxarii, transpunand Directiva 2014/107/UE a Consiliului European din 9 decembrie 2014 pentru amendamanetul Directivei 2011/16/UE cu privire la schimbul automated informatii financiare in domeniul taxarii. (Directiva 2014/107/UE – DAC 2) si Standardele Comunde de Raportare (CRS) ale Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), adoptat si publicat in 13 februarie 2014. Noile mendamente ale TSSPC sunt in conformitate cu Acordul de Imbunatatire pe plan International a Conformitatii Fiscale si pentru a implementa FATCA (Legea Conformitatii Fiscale a Contului din Strainatate), care a fost semnat intre Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Statelor Unite Ale Americii (SUA) pe 5 decembrie 2014, ratificat prin lege (Monitorul Oficial al Bulgariei, Numarul 47, 2015).

Potrivit reglementarilor schimbului automat de informatii, Bulgaria trebuie sa furnizeze in mod regulat detalii fiscale despre rezidentii din alte state participante la schimbul de informatii financiare. Pentru acest motiv, institutiile financiare din Bulgaria trebuie sa ofere informatia legal stabilita catre Agentia Nationala a Veniturilor (ANV), care va trimite informatia catre autoritatea fiscala competenta din tara in care persoana este rezidenta in vedera impozitarii.

Pentru a isi respecta obligatiile aparute in CPFSS, brokerul de investitii Deltastock AD, in calitatea sa de Institutie Financiara Raportatoare, aplica procedurile de due diligence a conturilor financiare mentinute de broker. Procedurile de due diligence aunt applicate atat conturilor noi cat si celor vechi, a caror detinatori sunt persoane fizice sau companii (entitati juridice, incluzand companii, parteneriate, trusturi sau fundatii). Scopul procedurilor de due diligence este acela de a colecta date de catre Deltastock AD pentru ca evaluarea sa fie efectuata si sa se determine atunci cand detinatorul contului este o persoana pentru care este necesar ca informatiile sa fie furnizate, potrivit reglementarilor TSSPC; atunci cand persoana este rezidenta in vederea impozitarii in tarile participante la schimbul automat de informatii financiare. Cu privire la acest lucru, in timpul procedurilor de deschidere a contului, Deltastock AD furnizeaza clientilor o Declaratie in scopul schimbului automat de informatii financiare potrivit Art. 142t, paragraful 1 al CPFSS (un formular aprobat de Directorul Executiv al ANV), care trebuie completata; si poate solicita furnizarea altor forme de proba. Cu privire la conturile existente, este la discretia Deltastock AD sa determine daca este necesar sa solicite informatii aditionale, incluzand completarea Declaratiei mai sus mentionate.

Informatii in scopurile FATCA

Prin semnarea si ratificarea Acordului de Imbunatatire a Conformitatii Fiscale la nivel International si adoptarea FATCA, este considerat ca institutiile financiare din Republica Bulgaria implementeaza FATCA.

Cu privire la acest aspect, Deltastock AD, in capacitatea sa de institutie financiara aprobata de catre autotitatile fiscale din SUA, care implementeaza FATCA, este inregistrata la portalul de Internet al Serviciul de Venituri Interne din US (IRS) si detine un Numar de Identificare Global de Intermediar (GIIN): 17I94J.99999.SL.100.

Mai multe informatii despre schimbul automat de informatii financiare in scopul impozitarii puteti gasi pe site-ul NRA din Bulgaria: http://www.nap.bg/en/page?id=581

Mai multe informatii despre FATCA puteti gasi pe site-ul IRS:

Mai multe informatii despre CRS puteti gasi pe site-ul OECD: http://www.oecd.org/tax/exchange-of-tax-information/standard-for-automatic-exchange-of-financial-account-information-for-tax-matters-9789264216525-en.htm