или

Криптовалути

Бъдещето на парите или следващата технологична революция? Както и да възприемате криптовалутите, вече можете да заемете своята позиция в платформата на DeltaStock.

РЕАЛНА СМЕТКА ДЕМО СМЕТКА

Още

Скриване

Текуща цена:

Кликнете тук , за да се запознаете с нашите условия за търговия.

Защо DeltaStock?

Търгувате някои от най-разпространените криптовалути, без да се нуждаете от криптопортфейл

Възможност за резултат и от двете посоки на пазара – отворете дълга позиция, ако смятате, че цената на съответната криптовалута ще се увеличи, или къса, ако смятате, че ще падне.

Мини CFD върху криптовалути се предлагат на около 10% от цената на стандартните CFD.

DeltaStock e компания с 25-годишен опит на финансовите пазари, лицензирана от КФН в България и регулирана в ЕС по MiFID.

Активите ви са защитени от Фонда за компенсиране на инвеститорите.

Възможност за търговия 24/5

Започнете сега

Често задавани въпроси

 • 1. Какво е криптовалута?

  Можете да попаднете на хиляди определения, но най-общо казано криптовалутите са децентрализиран начин за извършване на плащания. Децентрализиран, защото криптовалутите не се емитират и управляват от една държава или институция, а вместо това се поддържат от хиляди сървъри “миньори” по света. Работата на тези сървъри е да изграждат инфраструктурата на криптовалутите, като обработват записите за протичащите трансакции.

  Стойността на криптовалутите постоянно се увеличава и намалява - и тяхната волатилност ги прави привлекателни инструменти за търговия.

 • 2. Какви са рисковете, свързани с криптовалутите?

  CFD върху криптовалутите са изключително високорискови, спекулативни финансови инструменти. Рисковете включват:

  • Волатилност на цената: Стойността на криптовалутите (както и на съответните CFD) е изключително волатилна. Възможни са резки промени в цените вследствие на неочаквани събития или промени в пазарните настроения.
  • Ливъридж: Ливъриджът може да увеличи както печалбите ви, така и вашите загуби – и може да ви изложи на риск от загуба на повече от първоначалната ви инвестиция.
  • Разходи: Разходите при търговия със CFD върху криптовалути обикновено са по-високи от тези при останалите ни CFD пазари. Те включват спреда (разликата между цени „купува“ и “продава“) и лихвата по марджина.
  • Прозрачност на цените: В сравнение с регулираните валути, при криптовалутите (и съответните им CFD) може да има по-големи вариации при формиране на котировките.
 • 3. Трябва ли ми wallet (криптопортфейл), за да търгувам криптовалути?

  Не, с DeltaStock търгувате Договори за разлика (CFD) върху криптовалутите, така че резултатът се формира от промените в цената. Не притежавате реални единици криптовалута.

 • 4. Защо точно тези криптовалути?

  При стотиците криптовалути, достъпни на един постоянно развиващ се пазар, за нас беше предизвикателство кои от тях да включим в CFD портфолиото си. Затова освен очевидните лидери като Bitcoin и Ether избрахме още шест дигитални валути, прилагайки критерии като популярност сред трейдърите, пазарна капитализация и не на последно място – потенциал за разнообразни приложения в реалния свят.

 • 5. Мога ли да "шортвам" криптовалути?

  Да, с DeltaStock можете да шортвате криптовалути (да заемате къси позиции) и по този начин да се възползвате от спад в цените им.

 • 6. Мога ли да използвам стопове и лимити?

  Да, стоп и лимит поръчките могат да ви помогнат да управлявате по-добре риска си и да автоматизирате частично сделките си, без да се налага да сте на линия 24/7. Също така платформата на DeltaStock предлага и други видове поръчки, които ще бъдат оценени от по-напредналите трейдъри.

 • 7. Какви са условията за търговия с криптовалути?

  Ние предлагаме търговия с криптовалути без комисиони и при конкурентни таргет спредове. В пълния списък с нашите CFD върху криптовалути можете да намерите техните часове за търговия, индивидуални нива на марджин, както и позволените размери на позициите.

 • 8. Пример за CFD търговия с криптовалути

  Вие смятате, че цената на Ether USD ще се увеличи и искате да спечелите от нейното движение, като купите 10 броя Ether USD. Нека приемем, че в момента цената e $400 за 1 CFD.

  Марджинът на Ether USD е 50% - което означава, че трябва да платите половината (50%) от цената на сделката, която е $4000 (10 CFD x $400), т.е. само $2000: 50% x $4000 = $2000.

  Да речем, че се окажете прави и цената на Ether USD наистина се увеличи с $10 до $410. В такъв случай, затваряйки позицията си, реализирате печалба от $100 (10 х $10).

  Ако вместо това цената на Ether USD се понижи с $10, ще претърпите загуба от $100 (10 x $10).

  Забележка: Котировките на финансови инструменти в примера са само ориентировъчни и може да не отразяват текущото състояние на пазара.