или

Често задавани въпроси – Делтасток MetaTrader 5

ПЛАТФОРМА ЗА ТЪРГОВИЯ СМЕТКИ ЗА ТЪРГОВИЯ
В. 1: Мога ли да започна да търгувам, ако нямам опит или познания за това?

Въпреки че не е необходимо да имате опит в търговията, препоръчваме ви да се запознаете по-отблизо с търговията на марджин и договорите за деривати. За целта можете да посетите и секция "Обучение" или да си откриете безплатна демо сметка.

Демо сметката в Делтасток MetaTrader 5 е на практика идентична с реалната сметка за търговия, но с нея не губите истински средства, а само виртуални пари. Тя ви дава чудесна възможност да натрупате опит, както и да разучите по-обстойно платформата за търговия. Веднъж добили достатъчно увереност на пазарите, следващата ви стъпка би могла да бъде откриването на реална сметка за търговия.

Делтасток АД не открива демо сметки на клиенти от Кралство Испания поради регулаторни причини.

В. 2: Как да започна да търгувам с Делтасток MetaTrader 5?

Единственото, което трябва да направите, за да започнете да използвате платформата, е да изтеглите инсталатора от тук

С Делтасток MT5 Web можете да търгувате и директно през браузъра - научете повече за тази версия тук.

В. 3: Кои операционни системи поддържа платформата?

Делтасток MetaTrader 5 е съвместима с всички популярни операционни системи: macOS, Windows и Linux.

В. 4: Какви видове нареждания се поддържат от Делтасток MetaTrader 5?

Платформата за търговия предлага седем вида нареждания за търговия, като шест от тях са изчакващи. Ето и пълния списък:

  • - Пазарно нареждане
  • - Стоп-загуба (Stop-loss)
  • - Лимит купува
  • - Лимит продава
  • - Стоп лимит купува
  • - Стоп лимит продава
  • - Take profit нареждане
В. 5: Мога ли да използвам Expert Advisors за търговия?

Да, можете да използвате Експертни Съветници (Expert Advisors), които са написани от вас самите или са закупени от трети страни.

В. 6: Мога ли да използвам собствени индикатори за търговия?

Да, можете да използвате всички съвместими с MQL индикатори. Все пак, моля имайте предвид, че в някои случаи такъв индикатор може да не е съвместим с платформата ни за търговия поради проблемен код или някаква друга причина. Затова, въпреки че не ви ограничаваме в избора на индикатори, все пак молим да имате предвид, че не предлагаме официална поддръжка и не препоръчваме употребата на собствени индикатори.

В. 7: Има ли наложен лимит върху максималния брой Expert Advisors и индикатори, които мога да ползвам наведнъж?

Не сме задавали ограничения. Все пак, имайте предвид, че MetaTrader 5 изисква немалко оперативна памет (RAM). В случай че използвате прекалено много ЕС или индикатори наведнъж, това би могло да навреди на работата и скоростта на платформата за търговия.

В. 8: Трябва ли постоянно да държа платформата отворена, за да следя котировки в реално време и да реагирам адекватно на пазарните движения?

Не е задължително. Можете да прескочите тази необходимост чрез използването на изчакващи нареждания, които ще бъдат изпълнени щом цената на търгувания от вас инструмент достигне предварително зададено ниво. Повече за някои от видовете изчакващи нареждания можете да научите в секция "Обучение".

В. 9: Какво ще се случи с отворените ми позиции при отписване от акаунта?

Отворените ви позиции няма да бъдат затворени докато не се изпълни съществуваща стоп-загуба, take profit или друго изчакващо нареждане или пък не е налице недостиг на марджин. Всяко действащо изчакващо стоп или лимит нареждане ще се изпълни при предварително зададеното от вас ниво. Моля, имайте предвид, обаче, че ако използвате Експертни Съветници, ще трябва да останете вписан/-а в акаунта си и да държите платформата постоянно отворена.

В. 10: Каква часова зона показва платформата и мога ли да я сменя на местната?

Показаното време в платформата се синхронизира със сървърното време, което в случая е Източноевропейско време (EET). За съжаление, това означава, че няма да можете да промените часовата зона.

В. 11: Мога ли да имам няколко акаунта в Делтасток MetaTrader 5?

Можете да имате колкото акаунта поискате, но можете да останете вписан/-а само в един от тях. Ако желаете да се впишете в два или повече акаунта наведнъж, ще трябва да отворите няколко отделни сесии на платформата на вашето устройство или в браузъра.

В. 1: Как мога да открия демо сметка за търговия?

За да откриете демо сметка в Делтасток MetaTrader 5, трябва просто да изтеглите предпочитаната от вас версия на платформата и да си създадете акаунт през нея. В случай че се спрете на настолната версия, моля имайте предвид, че демо сметката ви ще бъде автоматично създадена за вас веднага след като инсталацията приключи.

Делтасток АД не открива демо сметки на клиенти от Кралство Испания поради регулаторни причини.

В. 2: Мога ли да открия повече от една демо сметка?

Делтасток АД не открива демо сметки на клиенти от Кралство Испания поради регулаторни причини.

Разбира се! Откриването на нова демо сметка става през самата платформа в няколко лесни стъпки. По-долу е описано как да откриете нова демо сметка в настолната версия на Делтасток MetaTrader 5:

Стъпка 1: Кликнете върху “Файл” и изберете “Откриване на сметка”, както е показано по-долу.

Стъпка 2: Изберете Deltastock AD за ваш CFD посредник и натиснете “Напред”.

Стъпка 3: Изберете първата опция (“Отваряне на демо сметка”) и натиснете “Напред”.

Стъпка 4: Попълнете всички задължителни полета: собствено и фамилно име, имейл и вашия телефонен номер. Тук ще имате възможността да включите или изключите опцията за хеджиране при търговия (“Използвайте хеджиране, докато търгувате”), както и да изберете началната сума, с която желаете да търгувате. Моля, отделете време да се запознаете с нашата “Политика за поверителност и защита на личните данни”. В случай че сте съгласни с условията, моля отметнете тикчето “Съгласен съм с условията…” и натиснете “Напред”.

Стъпка 5: Би следвало да видите прозорец с генерирано потребителско име и парола. Моля, запишете някъде тези данни преди да натиснете “Край”, след което автоматично ще се впишете в новия си акаунт. Впоследствие, за да се вписвате или отписвате от вашите демо сметки, достатъчно е да достъпите менюто Файл → Вход в сметка.

В. 3: Колко време ще бъде активна моята демо сметка?

Демо сметката ви е активна 6 месеца. Ако след този период прецените, че сте готови да търгувате с истински средства, можете да си откриете реална сметка. Ако искате да се упражнявате още, можете да си откриете нова демо сметка, която пак ще бъде активна 6 месеца.

В. 4: Трябва ли да предоставя истинските си данни при регистрация на демо сметка за търговия? Не желая да получавам спам.

Предоставените от вас данни за обратна връзка ще бъдат използвани от нас с цел да ви уведомяваме за важни промени, които биха могли да засегнат вашия акаунт. Тук следва да отбележим, че можете във всеки един момент да се откажете да получавате рекламни материали от всякакъв характер. Точно какви данни ще ни предоставите зависи изцяло от вас, но ние все пак препоръчваме те да са истински. Ние никога не бихме разкрили вашите лични данни на трети страни!

В. 5: Как мога да открия реална сметка?

Това става чрез попълването на заявка за откриване на реална МТ5 сметка за търговия.

В. 6: Не открих отговор на въпроса си тук. Мога ли да се свържа директно с вас?

Можете да се свържете с нас на телефоните и имейл адресите, посочени в страницата ни с контакти .