или

Моля, попълнете всички полета. Моля, въведете валиден телефонен номер. Моля, въведете валиден имейл. Грешка. Моля, опитайте отново

Пакет от акции "Millennial"

Представяме ви едни от най-популярните акции на световните пазари за последното десетилетие

Компаниите:

Какво представлява пакет "Millennial"?

"Millennial" е пакет (bundle), съставен от акциите на 8 популярни сред младото поколение компаниис неугасващ стремеж към иновация и силно пазарно присъствие. Това са: Apple (AAPL), Nike (NKE), Lululemon Athletica (LULU), Netflix (NFLX), Starbucks (SBUX), Walt Disney (DIS), Under Armour (UAA) и Target Corp (TGT).

В нашия портфейл делът на всяка от акциите
представлява ≈12.5% неговата стойност

Пример

При инвестиция от $10 000 и цени на AAPL от $190, UAA от $21.36 и SBUX $77.77, нашето портфолио би било съставено по следния начин:

  • 6 акции на Apple ($1145.52)
  • 58 акции на Under Armour ($1238.88)
  • 16 акции на SBUX ($1244.32)
  • Същият принцип на разпределение важи и за останалите акции

Защо създадохме този пакет (bundle)?

"Millennial" е създаден от специалисти на "Делтасток" АД с дългогодишен стаж на световните пазарии се основава на водещи икономически тенденции за последните 5 години, както и на компании с исторически висока доходност. Целта на "Millennial" е да събере в списък осемте най-нашумели и успешни компании на 21 век и да покаже доходността на наше портфолио, в което те са включени. Описаната по-долу доходност бе постигната от нашия екип чрез месечно ребалансиране.

При търгуването на "Millennial" ние използвахме ливъридж от 1:2, позволяващ закупуването на акции на стойност $20 000 със сума от $10 000. При тези пазарни условия специалистите ни постигнаха доходност от 252% за периода 2017 г. - 2022 г. при общ максимален спад* от 72%.

*Максималният спад (maximum drawdown) представлява най-големият спад в салдото за разглеждания период. Например, ако салдото е $10 000, спадне до $9000 и след това превиши $10 000, то максималният спад ще бъде 10%.

Калкулатор на доходността

Използвайте калкулатора, за да изчислите историческата доходност на нашето портфолио за период от 5 години, 1 година или 6 месеца. Доходността* е постигната чрез ежемесечно ребалансиране.

5 години 1 година 6 месеца
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:

*Тази информация е взета от широко достъпни източници, за които "Делтасток" АД не гарантира изчерпателност и достоверност, има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка и/или продажба на някой от упоменатите финансови инструменти. Показаната доходност е за минал период и не гарантира бъдеща такава.

**Графиката е актуална към м. юни, 2022 г.

Създайте демо сметка за секунди

Стъпка 1: Открийте безплатна демо сметка в платформата Delta Trading, за да получавате новини за представянето на нашия портфейл и за нови финансови пакети.

Търгувайте с 10 000 EUR без риск в реални пазарни условия


Изисквания
  • Минимум 8 символа
  • Максимум 25 символа
  • Да съдържа единствено латински букви, номера и специални символи
  • Не трябва да съвпада с потребителското име
  • Паролата не може да се състои от еднакви символи
На имейла Ви изпратихме код за потвърждение. Моля, въведете го.
или
DeltaStock AD does not open demo accounts for clients from the Kingdom of Spain due to regulatory reasons.

Вече имате акаунт? Логнете се

Стъпка 2: Влезте в платформата и започнете да търгувате. Вижте картинката по-долу, за да разберете как да добавяте инструменти в платформата.

Как се ребалансира портфолио?

Както вече споменахме, всяка акция в нашето портфолио е с "тегло" 12.5%. Тъй като пазарната цена на акциите на всяка от компаниите винаги се променя, ние ребалансираме портфолиото на седмична база. Бъдещото му развитие и състояние ще ви изпращаме чрез ежеседмични известия. Можете да се абонирате за тях като създадете демо акаунт.

Пример

Имаме акции на Apple с тегло 14.5%, Starbucks с 11.5%, Nike с 11.5% и теглото на всяка от останалите акции е 12.5%. За да ребалансираме нашето портфолио ние ще продадем 2% от стойността на позицията в AAPL. Това ще позволи да увеличим позициите в SBUX и NKE с по 1%, което изравнява теглата на всички инструменти.