или

Моля, попълнете всички полета. Моля, въведете валиден телефонен номер. Моля, въведете валиден имейл. Грешка. Моля, опитайте отново

Пакет от акции "Millennial"

Представяме ви едни от най-популярните акции на световните пазари за последното десетилетие

Компаниите:

Какво представлява пакет "Millennial"?

"Millennial" е пакет (bundle), съставен от акциите на 8 популярни сред младото поколение компаниис неугасващ стремеж към иновация и силно пазарно присъствие. Това са: Apple (AAPL), Nike (NKE), Lululemon Athletica (LULU), Netflix (NFLX), Starbucks (SBUX), Walt Disney (DIS), Under Armour (UAA) и Target Corp (TGT).

В нашия портфейл делът на всяка от акциите
представлява ≈12.5% неговата стойност

Пример

При инвестиция от $10,000 и цени на AAPL от $190, UAA от $21,36 и SBUX $77,77, нашето портфолио би било съставено по следния начин:

  • 6 акции на Apple ($1145,52)
  • 58 акции на Under Armour ($1238,88)
  • 16 акции на SBUX ($1244,32)
  • Същият принцип на разпределение важи и за останалите акции

Защо създадохме този пакет (bundle)?

"Millennial" е създаден от специалисти на "Делтасток" АД с дългогодишен стаж на световните пазарии се основава на водещи икономически тенденции за последните 5 години, както и на компании с исторически висока доходност. Целта на "Millennial" е да събере в списък осемте най-нашумели и успешни компании на 21 век и да покаже доходността на наше портфолио, в което те са включени. Описаната по-долу доходност бе постигната от нашия екип чрез седмично ребалансиране.

При търгуването на "Millennial" ние използвахме ливъридж от 1:2, позволяващ закупуването на акции на стойност $20,000 със сума от $10,000. При тези пазарни условия специалистите ни постигнаха доходност от 348.54% за периода 2014 г. - 2019 г. при общ максимален спад* от 45.04%.

*Максималният спад (maximum drawdown) представлява най-големият спад в салдото за разглеждания период. Например, ако салдото е $10,000, спадне до $9,000 и след това превиши $10,000, то максималният спад ще бъде 10%.

Калкулатор на доходността

Използвайте калкулатора, за да изчислите историческата доходност на нашето портфолио за период от 5 години, 1 година или 6 месеца. Доходността* е постигната чрез седмично ребалансиране.

5 години 1 година 6 месеца
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:1 Доходност: Максимален спад:
Ливъридж 1:2 Доходност: Максимален спад:

*Тази информация е взета от широко достъпни източници, за които "Делтасток" АД не гарантира изчерпателност и достоверност, има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка и/или продажба на някой от упоменатите финансови инструменти. Показаната доходност е за минал период и не гарантира бъдеща такава.

**Графиката е актуална към 02.01.2021

Създайте демо сметка за секунди

Стъпка 1: Открийте безплатна демо сметка* в платформата Delta Trading, за да получавате ежеседмични новини за представянето на нашия портфейл и за нови финансови пакети.

Открийте безплатна демо сметка

Търгувайте с 10 000 EUR без риск в реални пазарни условия


Изисквания
  • Минимум 8 символа
  • Максимум 25 символа
  • Да съдържа единствено латниски букви, номера и специални символи
  • Не трябва да съвпада с потребителското име
  • Паролата не може да се състои от еднакви символи.

Съгласни ли сте да получавате анализи, актуални пазарни новини и други известия от "Делтасток" АД? Съгласието може да бъде оттеглено по всяко време.

или

*С откриването на демо сметка вие се съгласявате да получавате ежеседмични новини за представянето на нашия портфейл и нови финансови пакети.

Вече имате акаунт? Логнете се

Стъпка 2: Влезте в платформата и започнете да търгувате. Вижте картинката по-долу, за да разберете как да добавяте инструменти в платформата.

Как се ребалансира портфолио?

Както вече споменахме, всяка акция в нашето портфолио е с "тегло" 12.5%. Тъй като пазарната цена на акциите на всяка от компаниите винаги се променя, ние ребалансираме портфолиото на седмична база. Бъдещото му развитие и състояние ще ви изпращаме чрез ежеседмични известия. Можете да се абонирате за тях като създадете демо акаунт.

Пример

Имаме акции на Apple с тегло 14.5%, Starbucks с 11.5%, Nike с 11.5% и теглото на всяка от останалите акции е 12.5%. За да ребалансираме нашето портфолио ние ще продадем 2% от стойността на позицията в AAPL. Това ще позволи да увеличим позициите в SBUX и NKE с по 1%, което изравнява теглата на всички инструменти.